Kathlyn

Kathlyn

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

pasta jajeczno-sardynkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta do pieczywa typu "sprzątanie lodówki"

pasta jajeczno-sardynkowa

Składniki:

pasta jajeczno-sardynkowa

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała puszka sardynek w oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ogórki kiszone lub małosolne
  • 1/2 puszki groszku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, papryka -wg uznania

Sposób przygotowania:

pasta jajeczno-sardynkowa
Sardynki odsączyć z oleju i rozdrobnić. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Składniki połączyć, dodać odsączony groszek, majonez i musztardę. Wymieszać, doprawić pastę solą, pieprzem, papryką. Wstawić na kilka godzin do lodówki by składniki się "przegryzły".