mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Pasta jajeczno - warzywna.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Super ,zdrowa pasta jajeczna nie tylko dla dzieci ...

Pasta jajeczno - warzywna.

Składniki:

Pasta jajeczno - warzywna.

 

  • 5 jajek
  • 5 - 6 rzodkiewek
  • ogórek świeży około 10 cm
  • papryka najlepiej po połowie czerwonej i żółtej ja miałam tylko zielona
  • 2 garście drobno posiekanego szczypiorku
  • majonez około 3 -4 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno - warzywna.
Jajka ugotowac na twardo , wystudzic ,obrac ze skorupek i posiekac na drobniutkie czasteczki.Rzodkiewki ,ogorek i oczyszczona z nasion papryke dokladnie umyc.Ogorka nie obieramy ze skorki ,kroimy go wzdloz na pol potem wzdloz na cwiartki i wycinamy nasiona (nasion nie uzywamy poniewaz zawieraja duzo wody).Rzodkiewki ,papryke i ogorka kroimy w drobna kosteczke ,nastepnie dodajemy je do jajek, delikatnie wymieszac,dodac szczypiorek posiekany ,sol,pieprz do smaku oraz majonez .Wszystko dokladnie wymieszac .Mozna dodac swiezy koperek oraz kiszonego ogorka ,rownie dobrze smakuje taka pasta z grzybkami marynowanymi.Podawc do swiezego pieczywa na sniadanko lub kolacje.Smacznego.