Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Pasta jajowa w wersji exclusive

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna pasta do kanapek.

Pasta jajowa w wersji exclusive Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajowa w wersji exclusive

 

  • Składniki:

 

  • 4 szt – jaja,
  • 150 g- biały ser,
  • 40 g- anchois,
  • 40 g- kapary,
  • 3 łyżki- oliwa z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szt –papryka
  • 2 gałązki- seler naciowy
  • 3 szt- cebulka zielona.

Sposób przygotowania:

Pasta jajowa w wersji exclusive
Jaja ugotować na twardo, przelać zimna wodą i obrać ze skorupek.
Wrzucić do rozdrabniacza biały ser, anchois, przestudzone jaja. Dolać oliwę i zmiksować na gładką masę. Posolić i doprawić pieprzem. Dodać kapary i ponownie miksować- tym razem krócej, ja lubię ja w paście widać mała kawałeczki kaparów.
Do przygotowania kanapek z taka pastą potrzeba jeszcze kilka kromek, paprykę i zieleninę. Z chleba powycinać kółka a następnie smarować pastą i dekorować wg uznania papryka i zieleniną.
Pasta jajowa w wersji exclusive
Zmiksować razem ser, jaja, anchois i oliwę z oliwek.