olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Pasta jejeczno-śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna i lekka pasta idealna na śniadania, kolacje i "szwedzki stół" :)

Pasta jejeczno-śledziowa

Składniki:

Pasta jejeczno-śledziowa

 

  • 4 jajka uprzednio ugotowane na twardo
  • 1 śledź w oleju
  • 4 młode cebulki razem ze szczypiorkiem
  • pieprz
  • 1-2 łyżki oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jejeczno-śledziowa
Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, śledzie drobno posiekać. W ten sam sposób rozdrobnić cebulki. Wszystko razem zetrzeć, dodając trochę oleju, aby powstała gładka masa. Doprawić odrobiną pieprzu do smaku. Podawać na pieczywie albo odrębnie w naczynku, aby każdy mógł sobie posmarować wg uznania.