Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna pasta do faszerowania jajek.Pastą możemy też smarować kromki chleba i posypujemy posiekaną natka pietruszki.

Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną

Składniki:

Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
Ząbek czosnku obieramy i kroimy na cztery. Do blendera wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, dodajemy ugotowaną ciecierzycę ( wykorzystałam ciecierzycę z puszki). Dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką jednolitą masę. Na koniec dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie mieszamy. Pastą smarujemy chlebki i posypujemy posiekaną natka pietruszki.