iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta kanapkowa z fety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami

Pasta kanapkowa z fety

Składniki:

Pasta kanapkowa z fety

 

  • 25 dag feta
  • 1/2 słoika pomidory suszone w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • groszek konserwowy
  • sos chilli słodki

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z fety
Ser feta wkładamy do miseczki i ucieramy z wyciśniętym czosnkiem i odrobina sosu chilli słodkiego. Mieszamy aby powstała masa. Pomidory wyciągamy z zalewy odcedzamy. Następnie siekamy dość drobno. Pomidory mieszamy z fetą. Dodajemy odcedzony groszek zielony i lekko mieszamy. Pastę chłodzimy. Nakładamy na kanapki ozdabiamy natka pietruszki i groszkiem zielonym konserwowym.