Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pasta do kanapek z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów, które mogłabym dodawać do wszystkiego ;) pyszna, sycąca i zdrowa!

Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Ugotowaną kaszę jaglaną wrzucić do miski, dodać suszone pomidory i olej (zalewę z suszonych pomidorów albo zwykły olej słonecznikowy/rzepakowy). Czosnek obrać, wrzucić w całości do miski. Wsypać 2 łyżki siemienia lnianego. Masę zmiksować blenderem na idealnie gładką pastę. Jeśli potrzeba, można dodać łyżkę oleju lub wody przegotowanej. Na koniec doprawić pastę solą i pieprzem do smaku, dodać suszone pomidory z czosnkiem oraz bazylię. Całość dokładnie wymieszać i wstawić na 2-3 godziny do lodówki aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem
Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Ugotowaną kaszę jaglaną wrzucić do miski, dodać suszone pomidory i olej (zalewę z suszonych pomidorów albo zwykły olej słonecznikowy/rzepakowy).
Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Czosnek obrać, wrzucić w całości do miski. Wsypać 2 łyżki siemienia lnianego.
Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Masę zmiksować blenderem na idealnie gładką pastę. Jeśli potrzeba, można dodać łyżkę oleju lub wody przegotowanej.
Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Na koniec doprawić pastę solą i pieprzem do smaku, dodać suszone pomidory z czosnkiem oraz bazylię. Całość dokładnie wymieszać i wstawić na 2-3 godziny do lodówki aby smaki się przegryzły.