Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna domowa pasta rybna

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli.

Składniki:

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli.

 

  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cebula
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli.
Wędzoną makrelę obieramy - wyjmujemy mięso, a następnie rozdrabniamy je za pomocą blendera. Cebulę kroimy w kostkę, jajka ugotowane w kostkę również i dodajemy do ryby razem z majonezem i chrzanem i ponownie za pomocą blendera rozdrabniamy wszystkie składniki na jednolitą pastę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną paste można użyć jako farsz do jajek lub tak jak lubie najbardziej smarujemy nią kanapki