Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pasta makrelowa z patisonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna makrelowa pasta do chleba z marynowanym patisonem

Pasta makrelowa z patisonem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta makrelowa z patisonem

 

  • 1 makrela (około 30 dag)
  • 1/2 małej cebuli
  • 4 średnie marynowane patisony
  • 5 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta makrelowa z patisonem
Makrelę obieramy z ości i skóry. Dodajemy obraną i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę. Patisony i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dorzucamy do pozostałych składników. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Pasta makrelowa z patisonem
Makrelę obieramy z ości i skóry. Dodajemy obraną i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę. Patisony i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach
Pasta makrelowa z patisonem
Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.