kurka79

kurka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Pasta na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowa, lekko strawna i oryginalna pasta na kanapkę. Idealna dla dbających o linię. Można dodatkowo posypać np.szczypiorkiem.

Pasta na kanapki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta na kanapki

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 2szkl soczewicy czerwonej(połówek)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 1 marchew
  • szczypta: imbiru, curry, papryki słodkiej, oregano, bazylii
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta na kanapki

Gotowanie soczewicy.

Pasta na kanapki
Gotujemy soczewicę połówki ale może być cała tylko dłużej będzie się gotowała.

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Mięso

Pasta na kanapki
Ugotowane udka ,mięso oddzielamy od kości.

Udka gotujemy z marchewką, oddzielamy od kości i drobno kroimy.

Mieszanie

Pasta na kanapki
Do soczewicy dodajemy mięso drobno pokrojone.

Pokrojone mięso i marchew dodajemy do soczewicy i cały czas mieszając gotujemy.

Dodatki

Pasta na kanapki
Po kolei dodajemy resztę składników.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, wsypujemy otręby i przyprawy. Cały czas mieszamy by się nie przypaliło. Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy do wystygnięcia.

Ucieranie.

Pasta na kanapki
Ucieramy pastę blenderem i wstawiamy do lodówki.

Wystudzoną papkę miksujemy blenderem.

Tagi:

dodatki pasty