Pasta paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ostatnio zasmakowały mi pasty na bazie sera feta, można zrobić różne wersje w zależności od tego co akurat mamy w domu lub co nam najbardziej smakuje.

Pasta paprykowa

Składniki:

Pasta paprykowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta paprykowa
Paprykę dokładnie myjemy. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy 20-25 minut.

Po upieczeniu paprykę delikatnie przekładamy do garnka, nakrywamy pokrywką i studzimy. Gdy będzie zimna ściągamy skórkę i usuwamy gniazdo nasienne.

Miąższ przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy lekko rozdrobniony ser feta i blendujemy do czasu połączenia składników. Podajemy ze świeżym pieczywem.