Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 696]

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
  • KALORIE: 150
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasta doskonale nadaje się jako smarowidło do świeżego pieczywa oraz można nawet podjadać ją prosto z miseczki.

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem

Składniki:

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem

 

  • 3 jajka
  • około 180g pieczarek marynowanych (mniej więcej mały słoik)
  • 50g żółtego sera
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (w ostateczności majonezu)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem

Jajka:

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem
Jajka mogą być również drobno posiekane.

Jajka ugotowane na twardo należy zetrzeć na tarce o małym lub średnich oczku.

Ser żółty:

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem
Można dodać odrobinę większą ilość żółtego sera.

Ser żółty należy rozdrobnić tak samo jak jajka.

Pieczarki:

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem
Pieczarki powinny być bardzo drobno pokrojone.

Pieczarki marynowane należy odcedzić z zalewy i drobniutko posiekać.

Pasta:

Pasta pieczarkowo-jajeczna z żółtym serem
Pastę warto schłodzić w lodóce, lepiej smakuje.

Wszystkie składniki należy połączyć z jogurtem/majonezem, a następnie doprawić do smaku (za pomocą soli oraz pieprzu).