Pasta pomidorowo-paprykowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pasta ta doskonale zastępuje keczup.

Pasta pomidorowo-paprykowa

Składniki:

Pasta pomidorowo-paprykowa

 

  • 2kg.pomidorów
  • 5 strąków czerwonej papryki
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 3 ząbki czosnku
  • 1łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 3łyżki octu winnego
  • 3łyżki cukru
  • 3łyżki oliwy
  • sól,majeranek,pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Pasta pomidorowo-paprykowa
Umyte i pokrojone na kawałki warzywa zmieszać z przyprawami i gotować ok.godziny bez przykrycia często mieszając.Po wystudzeniu zmiksować i napełnić słoiczki.Pasteryzować ok.15 min.