Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta rybna z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ta smaczna pasta rybna z wędzonej makreli z dodatkiem jajek i korniszonów to dobry pomysł na pyszne śniadanie.

Pasta rybna z ogórkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta rybna z ogórkiem

 

  • makrela wędzona 1 szt
  • jajka 2 szt
  • korniszony 1-2 szt
  • masło 1 łyżka
  • majonez 1 czubata łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z ogórkiem
Wędzoną makrelę obieramy dokładnie z ości i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy na twardo jajka i kroimy je w drobniutką kostkę, podobnie kroimy ogórki konserwowe. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy masło i majonez.

Przyprawiamy do smaku odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.
Pasta rybna z ogórkiem
Rybę bardzo dokładnie oddzielamy od ości
Pasta rybna z ogórkiem
Ugotowane na twardo jajka i ogórki kroimy w drobna kostkę

Tagi:

pasty ryby