Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta rybna z pomidorem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczna pasta rybna z wędzonej makreli z dodatkiem pomidora, papryki oraz świeżych listków bazylii.

Pasta rybna z pomidorem i bazylią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta rybna z pomidorem i bazylią

 

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z pomidorem i bazylią
Wędzoną makrelę dokładnie obieramy z ości. Gotujemy jajko na twardo. Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki.

Wszystkie składniki wrzucamy do rozdrabniacza lub bardzo drobno kroimy, tak by powstała jednolita pasta. Dodajemy posiekane listki bazylii oraz majonez.

Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy.
Pasta rybna z pomidorem i bazylią
Makrelę obieramy z ości,pomidora obieramy ze skórki
Pasta rybna z pomidorem i bazylią
Dodajemy majonez oraz posiekane liście bazylii
Pasta rybna z pomidorem i bazylią
Mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą

Tagi:

pasty makrela