nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pasta sardynkowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i pyszna pasta na kanapki

Pasta sardynkowo-serowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta sardynkowo-serowa

 

  • 200 g twarogu półtłustego
  • opakowanie sardynek w oleju
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta sardynkowo-serowa
Biały ser odsączamy z wody jeśli istnieje taka potrzeba, przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem tak, aby nie było grudek. Sardynki wyciągamy z puszki, obieramy z ości (wystarczy usunąć kręgosłup) dodajemy do sera i rozgniatamy widelcem. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, ogórki również i dodajemy do sera i sardynek. Solimy i pieprzymy. Całość dokłanie mieszamy. Kromki chleba smarujemy masłem oraz pastą. Można jeszcze posypać zieloną cebulką lub kiełkami.Smacznego.
Pasta sardynkowo-serowa
Ser dokładnie rozdrabniamy tak, aby nie było grudek
Pasta sardynkowo-serowa
Dodajemy obrane sardynki z puszki i rozdrabniamy
Pasta sardynkowo-serowa
Cebulę i ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do sera
Pasta sardynkowo-serowa
Solimy,pieprzymy i dokładnie mieszamy