Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Pasta serowo-makrelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka i banalnie prosta pasta serowo-makrelowa w pomidorkach świetna na śniadanko

Pasta serowo-makrelowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta serowo-makrelowa

 

  • kostka twarogu półtłustego - 200g
  • 1 puszka makreli w pomidorach (filet)
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Pasta serowo-makrelowa
Do miseczki przekładamy twaróg i rozdrabniamy go za pomocą widelca, puszkę makreli w pomidorach otwieramy i również rozdrabniamy rybkę na małe cząsteczki. Następnie drobno siekamy zieloną pietruszkę. Do przygotowanego twarogu dodajemy rozdrobnioną makrelę razem z pomidorowym sosem. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Całość posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy z pieczywem. Smacznego
Pasta serowo-makrelowa
Składniki niezbędne do przygotowania pasty
Pasta serowo-makrelowa
Twaróg przekładamy do miseczki i rozdrabniamy
Pasta serowo-makrelowa
Następnie dodajemy rozdrobnioną makrelę wraz z sosem
Pasta serowo-makrelowa
Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty