modestep

modestep

Szef Kuchni
[Przepisów: 7]

Pasta śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta śledziowa idealnie nadaje się do serwowania na małych kanapeczkach z razowego pieczywa lub na pokrojonej świeżej bagietce.

Pasta śledziowa

Składniki:

Pasta śledziowa

 

  • 2 płaty śledziowe a`la Bismarck
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego albo śmietany
  • 1 i 1/2 łyżki majonezu
  • 1 średni gotowany ziemniak
  • pietruszka i szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa
Ugotowanego ziemniaka ułożyć w wysokiej w miseczce, wygodnej do miksowania. Dorzucić płaty śledziowe a'la Bismarck, osuszone i obrane ze skóry. Dodać majonez, śmietaną lub jogurt oraz przyprawy – najlepiej świeżą pietruszkę lub szczypiorek. Całość zmiksować blenderem.