Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pasta śledziowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczna pasta z jajek i filetów śledziowych

Pasta śledziowo-jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta śledziowo-jajeczna

 

  • 5 jajek
  • 1 puszka filetów śledziowych w oleju
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowo-jajeczna
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Filet wraz z częścią oleju przekładamy do miski. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, także przekładamy do miski. Dodajemy jajka. Całość starannie łączymy za pomocą widelca. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Pasta śledziowo-jajeczna
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Pasta śledziowo-jajeczna
Filet wraz z częścią oleju przekładamy do miski. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, także przekładamy do miski. Dodajemy jajka. Całość starannie łączymy za pomocą widelca.