Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Pasta twarogowa z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na pastę twarogową. Czosnek obrać, opłukać, rozetrzeć z solą na miazgę. Do naczynia włożyć twaróg

Pasta twarogowa z pomidorami

Składniki:

Pasta twarogowa z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z pomidorami
Czosnek obrać, opłukać, rozetrzeć z solą na miazgę. Do naczynia włożyć twaróg (ser twarogowy trzeba przedtem pokruszyć na małe kawałki), masło, czosnek i koncentrat pomidorowy sparzony i obrany ze skórki pomidor. Zmiksować (używając przystawkę mini--robota w kształcie pałki z umieszczonym poprzecznie nożykiem). Gładką, lśniącą pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Oziębić w lodówce i wykorzystywać do dekoracji kanapek lub nadziewania ogórków.