polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Pasta z awokado i jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta z awokado i jajek oraz szczypiorku

Pasta z awokado i jajek

Składniki:

Pasta z awokado i jajek

 

  • 1 szklanka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 awokado
  • sok w połówki cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado i jajek
Awokado przekroić wzdłuż na pół. Usunąć pestkę, wybrać miąższ, który rozetrzeć i skropić sokiem z cytryny Jajka ugotować na twardo, przelać zimna wodą, obrać, ostudzić, posiekać, wymieszać a miąższem z awokado. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, dodać. Dodać pozostałe składniki, przyprawić, dokładnie wymieszać.