ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Pasta z bakłażana z sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasta z bakłażana z sardynkami fajnie smakuje. Najlepiej podać na śniadanie , albo na kolację ze świeżym pieczywem .

Pasta z bakłażana z sardynkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z bakłażana z sardynkami

 

Sposób przygotowania:

Pasta z bakłażana z sardynkami

ETAP 1:

Bakłażana umyć, osuszyć i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 25 min. Bakłażan musi być miękki.

Wystudzić i rozdrobnić przy pomocy blendera. Jajka ugotować na twardo wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

W salaterce wymieszać bakłażana z jajkami i sardynkami.

Dodać kolendrę i pieprz czarny oraz sól do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego.

Pasta z bakłażana z sardynkami
Bakłażan, jajka, sardynki w sosie pomidorowym - składniki pasty

Tagi:

bakłażan