paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasta z białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosta i bardzo smaczna pasta z białej fasoli Jaś oraz białej części pora, szczypiorku i majonezu. Doprawiona solą i pieprzem ziołowym

 Pasta z białej fasoli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z białej fasoli

 

  • fasola Jaś 1/2 szklanki
  • por - biała część 1/2 sztuki
  • szczypior 1/3 pęczka
  • majonez 2 łyżki
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
  • chleb słonecznikowy 5 kromek

Sposób przygotowania:

Pasta z białej fasoli
Fasole zalać wodą i zostawić na całą noc. Na drugi dzień zmienić wodę i fasolę ugotować do miękkości, wycedzić i przestudzić. Pora pokrojonego w plasterki podsmażyć do miękkości i dodać go do fasoli. Szczypior opłukać i posiekać dodać do fasoli i pora. Dodać do smaku przyprawy i majonez. Całość zmiksować.
 Pasta z białej fasoli
Pora pokrojonego w plasterki podsmażyć do miękkości i dodać go do fasoli.
 Pasta z białej fasoli
Do ugotowanej fasoli dodać pozostałe składniki i zmiksować