jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zdrowa pasta do chleba z ciecierzycy, czosnku i oleju rzepakowego świetnie smakuje ze świeżym chlebem.

Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym
Cieciorkę namocz w wodzie przez noc. Ugotuj ją do miękkości. Obierz czosnek. Do wysokiego naczynia wsyp ugotowaną cieciorkę, dodaj czosnek i olej rzepakowy Zmiksuj wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Dopraw masę solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Dobrze wymieszaj i przełóż do miseczki. Pastę możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym
Do wysokiego naczynia wsyp ugotowaną cieciorkę, dodaj czosnek i olej rzepakowy Zmiksuj wszystko na gładką masę za pomocą blendera.
Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym
Pastę możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.