mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pasta z cieciorki i kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta jest szybka i prosta do zrobienia. Wykorzystujemy mięso z rosołu który gotujemy na obiad. Wykorzystałam cieciorkę z puszki, ale można kupić ziarna i ugotować.

Pasta z cieciorki i kurczaka

Składniki:

Pasta z cieciorki i kurczaka

 

  • 2 udka z kurczaka ugotowane z rosołu
  • 1 puszka cieciorki gotowanej na parze
  • 2 marchewki ugotowane
  • 15 dkg selera ugotowany
  • sól, pieprz
  • przyprawa ognista
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta z cieciorki i kurczaka

ETAP 1:

Do zrobienia pasty wykorzystałam udka z kurczaka które zostały mi z rosołu.

Kurczaka pozbawiam skóry, obieram z kości i chrząstek. Przekładam do miski, dodaję cieciorkę ja użyłam takiej z puszki ale można ugotować.

Dodaję ugotowaną marchewkę, seler z rosołu. Miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, ognistą przyprawą. Posypuję natką.


Tagi:

pasta