monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ostatnio coś mnie tak na pasty wzięło, a ta jest boska nie skromnie powiem. Trudno się jej oprzeć. Jest słonawa, kremowa z chrupiącymi ogórkiem pycha.

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem

ETAP 1:

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem
plastry bakłażana grilować na grillu lub na patelni

Bakłażana pokroić na plastry i oprószyć solą. Zostawić na około 10 minut. Następnie lekko osuszyć z wody i położyć na grillu elektrycznym lub rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć około 5 minut często obracając. Zdjąć z ognia i ostudzić.

ETAP 2:

Pokroić w drobniutką kostkę.
Paprykę i ogórka pozbawionego nasion pokroić w małą kostkę.

ETAP 3:

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem
Ser przełożyć do miski i rozgnieść widelcem

Ser przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.

ETAP 4:

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem
do miski dodać zielonego ogórka i koperek wymieszać

Dodać paprykę, bakłażana oraz ogórka. Koperek posiekać i również wrzucić do miski. Doprawić do smaku pieprzem. Dodać majonez i wymieszać. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Smacznego!