doowa

doowa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pasta z jaj wg doowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka wiosenna pasta smakuje wybornie na wiosnę do świeżutkiego chlebka.

Pasta z jaj wg doowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z jaj wg doowa

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1/2 szkl startego żółtego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mała czerwona cebula
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 1 ogórki kiszone
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z jaj wg doowa
Jaja wrzucić do blendera i zmiksować, potem dodać masło i dalej miksować. Warzywa obrać i pokroić na kawałki a następnie zmiksować. Szczypior i koperek drobno pokroić albo tez zmiksować. Połączyć wszystkie zmiksowane składniki. Dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie wymieszać Pasta gotowa do spożycia. Smacznego.
Pasta z jaj wg doowa
Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem.