iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Pasta z jajek i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna pasta do chlebka i szybko się ją robi.

Pasta z jajek i rzodkiewki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z jajek i rzodkiewki

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 3-4 duże rzodkiewki
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • pieprz
  • posiekany szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i rzodkiewki
Jajka dokładnie pognieść widelcem lub drobniutko pokroić, dodać do nich rzodkiewkę startą na drobnych oczkach tarki i około 3 łyżek sera startego na tych samych oczkach co rzodkiewka. Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem oraz doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Przed podaniem dobrze by było pastę schłodzić, ale zaraz po przygotowaniu też smakuje pysznie.
Pasta z jajek i rzodkiewki
rzodkiewke i ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki
Pasta z jajek i rzodkiewki
Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku
Pasta z jajek i rzodkiewki
Pastę przed podaniem można schłodzić w lodówce