Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z jajek i szczypiorku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pyszna pasta, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i chrzanu. Pachnąca szczypiorkiem. Robi się ją dość szybko. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Idealna na kolację lub śniadanie.

Pasta z jajek i szczypiorku

Składniki:

Pasta z jajek i szczypiorku

Składniki:

  • 4 jajka
  • pół pęczka szczypiorku
  • musztarda do smaku
  • chrzan tarty do smaku
  • sól do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • czubryca zielona do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i szczypiorku
1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy.

3. Jajka mieszamy z majonezem i szczypiorkiem, chrzanem i musztardą według uznania. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i czubrycą.

4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.