Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z jajek i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Na śniadanie lub kolacje,podana ze świeżym pieczywem.Prosta i smaczna w wykonaniu.Lekko ostra za sprawą musztardy.

Pasta z jajek i szczypiorku

Składniki:

Pasta z jajek i szczypiorku

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól,pieprz
  • kropla oliwy lub oleju

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i szczypiorku
1.Jajka studzimy,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Jajka możemy również drobno pokroić. 2.W miseczce mieszamy dokładnie musztardę i przecier pomidorowy. 3.Następnie dodajemy starte jajka,oliwę i majonez,mieszamy. 4.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy pokrojony szczypiorek i mieszamy. 5.Przed podaniem chłodzimy w lodówce około 20 minut.