Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Pasta z jajek i tuńczyka

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

pyszna pasta do kanapek, na codzień i na party

Pasta z jajek i tuńczyka

Składniki:

Pasta z jajek i tuńczyka

 

  • 5 jajek
  • 1 puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym (najlepiej sałatkowego, mocno rozdrobnionego)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i tuńczyka
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić pastę solą i pieprzem. Podawać na kromkach pieczywa, krakersach... Przybrać listkami zieleniny, paskami papryki, plasterkami pomidora lub ogórka...Pieczywa do kanapek z taką pastą nie smaruję już masłem - wystarczy dodany majonez.