msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta z łososia.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Choć łosoś do tanich ryb nie należy możemy zadowolić się pastą z brzuszków z łososia.Ekonomicznie,wydajnie i tanio a przy okazji smacznie.

Pasta z łososia. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z łososia.

 

  • 30 dag brzuszków z łososia wędzonego
  • 20 dag serka kanapkowo-sernikowego
  • szczypta pieprzu cytrynowego garść posiekanego szczypiorku
  • garść posiekanego koperku
  • ew. sól do smaku-ja nie soliłam

Sposób przygotowania:

Pasta z łososia.
Oddzielić mięso z ryby od skóry.Rozdrobnić blenderem.Oprószyć pieprzem cytrynowym ,dodać serek i zmiksować razem. Połączyć z posiekanym koperkiem i połową szczypiorku,wymieszać. Nakładać pastę na pieczywo np.ciemne z ziarnami.Posypać pozostałym szczypiorkiem i ew.udekorować pomidorem lub plasterkami innych warzyw.
Pasta z łososia.
Zmiksowanego łososia wraz z serkiem doprawić i połączyć z ziołami.
Pasta z łososia.
Smarować pastą ciemne pieczywo.Ozdobić np. pomidorem i szczypiorkiem.