pasta z łososia

szewczyk - Przepis na: pasta z łososia offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 101
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
pasta z łososia
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

bardzo smaczna pasta na kanapki; Pastę serwujemy na ciemnym chlebie,z dodatkiem masła i liściem sałaty.


trudność: łatwe
czas:

pasta z łososia - SKŁADNIKI:

  • łososia, gorąco polecam, nie są takie drogie a mają dużo mięsa,odpada ogon i głowa
  • 2 średnie jajka na twardo
  • 1/2 cebuli średniej
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 0,5 łyżki musztardy

pasta z łososia - PRZYGOTOWANIE:

tuszki pieczemy w piekarniku z dodatkiem oliwy z oliwek.Pieką się dosyć długo dlatego polecam, piec je na innym piętrze podczas pieczenia innej potrawy.(około 1,5 godziny) Mięso obieramy i wrzucamy do pojemniczka.Przyprawiamy około 0,5 łyżeczką czarnego pieprzu, dodajemy posiekaną drobno cebulę, 2 jajka na twardo również drobno pokrojone,dodajemy majonez i musztardę. Całość ucieramy widelcem. Wstawiamy do lodówki na parę godzin. Pastę serwujemy na ciemnym chlebie,z dodatkiem masła i liściem sałaty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pasta z łososia (strona 1 z 1)  
eli_555

eli_555
offline

2010-03-28 23:45
Muszę wypróbować.Łososia usmażę na patelni grillowej.Też powinno być pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Omlet na słodko polany sorbetem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini pizzerinki
Cukiniowe placuszki Kotleciki z kaszy i dyni Krem pomarańczowy- orange curd
Francuskie ciasteczka z makiem Pieczeń w chlebie schowana Mini omlety z dżemem
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane