Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Przepyszna pasta z makreli, która nie wymaga wiele trudu ani składników. Smakuje rewelacyjnie i musicie ją wypróbować.

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 makrela wędzona
  • 70g masła
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrelę dokładnie oddzielić od ości i wraz z masłem oraz koncentratem pomidorowym umieścić w misce. Wszystko razem dokładnie wymieszać za pomocą blendera. Schłodzić w lodówce. Nie trzeba stosować przypraw, na przykład soli, bo sama makrela jest słona. Można dodać masło smakowe. Ja dodałam odrobinę czosnkowego.