jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Polecam taki dodatek do codziennego pieczywa. Kapary oraz ogórki ożywiają smak, a jajka idealnie komponują się rybą. Całość smakuje super.

Pasta  z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

SKŁADNIKI

  • 2 wędzone makrele,
  • 3 duże jajka,
  • 3 łyżki kaparów (po odsączeniu z zalewy),
  • 2 kiszone ogórki,
  • Ok 3 łyżki majonezu,
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
  • Pęczek szczypiorku,

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Między czasie rybę dokładnie oddzielany od ości i skóry. Szczypiorek drobno siekamy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Makrelę przekładamy do miski.

Dodajemy do niej szczypiorek, ogórki, kapary, majonez oraz rozkruszone żółtka oraz pokrojone z kosteczkę białko. 

Całość mieszamy, ewentualnie doprawiając do smaku. Gotowe.  

Tagi:

pasta makrela