evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pasta z makreli 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu jak smaki sie przegryzą.Zajadamy z ulubionym pieczywem lub możemy nia faszerowac jajka :)

Pasta z makreli 2

Składniki:

Pasta z makreli 2

 

  • 1 makrela (taka średnia)
  • 1 jajo kurze
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka dobrego masła
  • 1 garść drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki dobrego majonezu
  • pieprz czarny świeżo mielony wg.uznania

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli 2
Z makreli ściagamy skórę (odrzucamy ości),obrywamy jej mięso i przekładamy do miski.Następnie łyżką ją rozdrabniamy jak najdrobniej. Jajko gotujemy na twardo,studzimy i drobno siekamy. Cebule obieramy płuczemy,osuszamy i również drobno siekamy. Przekładamy do misy z makrelą,dodajemy masło,majonez i szczypiorek. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.Wkładamy do lodówki żeby się schłodziła i gotowe. Podajemy z ulubionym pieczywem . Smacznego :-)