gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pasta z makreli selera i koncentratu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna moja wersja pasty na chlebek .Bardzo lubimy takie pasty dlatego często je robię.Taka porcja pasty wystarcza nam na kilka dni.

Pasta z makreli selera i koncentratu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z makreli selera i koncentratu

 

  • 1 makrela wędzona
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 2 korniszony
  • 1 cebula biała
  • 2 jajka ugotowane
  • koperek zielony u mnie mrożony
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • chili 1 szczypta
  • papryka słodka mielona do smaku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka serka kanapkowego
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli selera i koncentratu
Seler i marchewki obieramy gotujemy studzimy ścieramy na tarce. Korniszony i cebulę kroimy w kosteczkę.

Jajka ścieramy na tarce albo kroimy w kosteczkę.

Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy widelcem. Do makreli dodajemy pokrojoną cebulę, korniszony i jajka, koperek.

Do ryby dodajemy starte warzywa dodajemy sól, pieprz, majonez, serek i koncentrat pomidorowy.

Wymieszać składniki pasty. Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!
Pasta z makreli selera i koncentratu
Super pasta z makreli wędzonej na pieczywo.

Tagi:

pasta rybna