Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakuje dobrze nie tylko ze świeżym pieczywem, ale również jako dodatek do krakersów. Szybka i smaczna.

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

Składniki:

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

 

  • 1 makrela wędzona
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • 1/4 małej czerwonej papryki
  • 2 łyżki świeżej kukurydzy
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą
Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.

Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.

Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

ryba pasta