anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pasta z mięsa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobra pasta na kanapki.

Pasta z mięsa.

Składniki:

Pasta z mięsa.

  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 30 dag karkówki
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • masło
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pasta z mięsa.

Do garnka wlewamy bulion, zagotowujemy, wrzucamy mięso, obraną ze skórki marchewkę. Mięso i marchewkę należy gotować, aż będą miękkie. Gdy wyciągniemy mięso z bulionu należy je posolić i popieprzyć. Następnie mięso i marchewkę rozdrabniamy w blenderze, bądź mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa.Na niewielkiej ilości oleju smażymy obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę cebulę. Cebula ma być zeszklona. Zmiksowane z marchewką mięso i usmażoną cebulę mieszamy razem, dodajemy 2 płaskie łyżki musztardy i jedną czubatą łyżkę masła. Wszytko dokładnie mieszamy.
Smacznego :)

Redakcja poleca: