Pasta z mięsa.

Dodatki « poprzedni | następny »
anula250 - Przepis na: Pasta z mięsa. offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 213
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pasta z mięsa.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobra pasta na kanapki.


trudność: łatwe
czas:

Pasta z mięsa. - SKŁADNIKI:

  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 30 dag karkówki
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • masło
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • olej

Pasta z mięsa. - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy bulion, zagotowujemy, wrzucamy mięso, obraną ze skórki marchewkę. Mięso i marchewkę należy gotować, aż będą miękkie. Gdy wyciągniemy mięso z bulionu należy je posolić i popieprzyć. Następnie mięso i marchewkę rozdrabniamy w blenderze, bądź mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa.Na niewielkiej ilości oleju smażymy obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę cebulę. Cebula ma być zeszklona. Zmiksowane z marchewką mięso i usmażoną cebulę mieszamy razem, dodajemy 2 płaskie łyżki musztardy i jedną czubatą łyżkę masła. Wszytko dokładnie mieszamy.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasta z mięsa.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane