Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pasta z mięsa mielonego i pora

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

nadaje się na pastę i na potrawę

Pasta z mięsa mielonego i pora

Składniki:

Pasta z mięsa mielonego i pora

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 średniej wielkości por
  • 2-4 serki topione
  • sól
  • pieprz
  • odrobina papryki
  • trochę tłuszczu

Sposób przygotowania:

Pasta z mięsa mielonego i pora
mięso mielone wkładamy na rozgrzana patelnię dodajemy przyprawy i całego drobno pokrojonego pora chwile podsmażamy dodajemy seki topione bez dodatków i mieszamy dalej aż serki się roztopią i zagęszczą nam masę jeśli chcemy trochę rozrzedzić dodajmy wody albo bulionu i gotowe nadaje się jako smarowidło na chleb czy do grzanek