aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta z młodym szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo pachnąca, mega szczypiorkowa pasta do smarowania świeżego pieczywa. Do jej przygotowania wykorzystałam młody, jędrny szczypiorek z mojego ogródka.

Pasta z młodym szczypiorkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta z młodym szczypiorkiem

 

  • 3 serki topione
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • 3 jajka
  • szczypiorek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z młodym szczypiorkiem
Do miski wkładamy serki topione i dodajemy majonez, oraz miękkie masło. Przyprawiamy sporą ilością pieprzu i całość dokładnie rozgniatamy widelcem, jednocześnie mieszając.

Szczypiorek płuczemy i osuszamy, drobno kroimy i dorzucamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, ostygnięte obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski.

Mega szczypiorkową pastę dokładnie mieszamy i smarujemy nią pieczywo. Podajemy z kawą zbożową do picia.  
Pasta z młodym szczypiorkiem
Do miski wrzucamy serki topione i dodajemy majonez.
Pasta z młodym szczypiorkiem
Dodajemy miękkie masło i obficie przyprawiamy pieprzem.
Pasta z młodym szczypiorkiem
Opłukany szczypiorek drobno kroimy i dorzucamy do miski.
Pasta z młodym szczypiorkiem
Na konie dodajemy drobno pokrojone jajka.
Pasta z młodym szczypiorkiem
Pastę bardzo dokładnie mieszamy.