superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pasta z paluszków krabowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Liście cykorii stanowią maleńkie naczynie i część jadalną

Pasta z paluszków krabowych

Składniki:

Pasta z paluszków krabowych

 

 

  • 1 opakowanie paluszki z krabów,

 

 

  • 4 szt mini kukurydza marynowana,

 

  • 5 szt cebulka marynowana,

 

  • 1-2 łyżki majonez tradycyjny,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z paluszków krabowych
Dzień wcześniej sok z ogórków przelewamy do miski i namaczamy w nim na kilka godzin paluszki krabowe jeszcze zamrożone. Po czasie kroimy w paski ogórki, paprykę i cebulkę kroimy w kostkę i wkładamy do rozdrabniacza. dodajemy namoczone paluszki krabowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Pastę krabową przekładamy do dekoratora. Listki cykorii oddzielamy i układamy na talerzyku. Dekoratorem nakładamy na każdy listek pastę krabową. Dekorujemy plasterkiem oliwki.