darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pasta z ryby wędzonej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mięso ryby posiekać, zmieszać z pasztetem. Dodać pozosdtałe składniki , przyprawić.

Pasta z ryby wędzonej

Składniki:

Pasta z ryby wędzonej

 

  • 10 dkgr masła,
  • 20 dkg ryby wędzonej,
  • 1 cebula
  • pasztet DROP
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, świeżego majeranku lub rzeżuchy,
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta z ryby wędzonej
Rybę oczyścić, zdjąć skórę, usunąć starannie ości. Przygotowane mięso ryby posiekać drobniutko, wymieszać z pasztetem.Cebulę obrać, opłukać i bardzo starannie posiekać lub utrzeć na tarce. Masło utrzeć na śmietanę, do¬ać przygotowaną rybę. cebulę i zieleninę. Ucierać aż powstanie jednolita masa. Przyprawić do smaku solą.Kanapki posmarowane pastą przekładać listkami sałaty lub papryką.Super smakuje z pomidorem.