Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z sera białego, otrąb i jęczmienia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka pasta jest bardzo smaczna i bardzo pożywna. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie.

Pasta z sera białego, otrąb i jęczmienia

Składniki:

Pasta z sera białego, otrąb i jęczmienia

Składniki:

  • 25 dag białego sera ( użyłam półtłustego )
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 łyżeczki sproszkowanego młodego jęczmienia
  • 2 łyżki otrębów pszennych ( użyłam prażonych )
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z sera białego, otrąb i jęczmienia
1. Ser biały przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki sproszkowany młody jęczmień i otręby pszenne. Pastę dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą.

2. Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania. Smacznego.

3. Młody jęczmień jest bardzo wyrazisty w smaku można go dodać troszkę mniej.