aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta z szynką na serkach topionych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Niezastąpiona pasta do smarowania pieczywa z szynką, jajkami i porem przygotowana na bazie z serków topionych.

Pasta z szynką na serkach topionych Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta z szynką na serkach topionych

 

  • 2 serki topione
  • 1 łyżka majonezu
  • kawałek pora
  • 3 plastry szynki konserwowej
  • 2 jajka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z szynką na serkach topionych
Do miseczki wkładamy serki topione i majonez. Przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy aż uzyskamy aksamitną papkę. Por opłukujemy i osuszamy następnie bardzo drobno kroimy i dorzucamy do miski z serkami. Następnie dodajemy bardzo drobno pokrojone plasterki szynki.

Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę i dorzucamy do pasty. Na tym etapie wszystkie składniki pasty bardzo dokładnie mieszamy lekko ugniatając je.Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, podana na śniadanie lub kolację.
Pasta z szynką na serkach topionych
W miseczce mieszamy serki topione z majonezem i pieprzem.
Pasta z szynką na serkach topionych
Do pasty dodajemy bardzo drobno pokrojony por.
Pasta z szynką na serkach topionych
Plasterki szynki kroimy w bardzo małe kawałki i dorzucamy do miski.
Pasta z szynką na serkach topionych
Na końcu dodajemy kosteczki jajek ugotowanych na twardo.
Pasta z szynką na serkach topionych
Gdy wszystkie składniki pasty są w miseczce, wówczas całość dokładnie mieszamy. Pasta już gotowa do podania.