marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta z tofu z miętą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pestki z dyni lub słonecznika uprażyć bez tłuszczu i ostudzić.Tofu osuszyć,rozgnieść,wymieszać z resztą podanych składników,doprawić.Podawać

Pasta z tofu z miętą.

Składniki:

Pasta z tofu z miętą.

 

  • 1 pęczek mięty świeżej,
  • 2 łyżki pestek ze słonecznika lub dyni,
  • 300 g.tofu,
  • 150 g.twarożku,
  • pęczek szczypiorku
  • czarny mielony pieprz,
  • sól,
  • szczypta curry.

Sposób przygotowania:

Pasta z tofu z miętą.
Pestki z dyni lub słonecznika uprażyć na patelni bez tłuszczu,przeło-
-żyć na talerz,ostudzić.Tofu osuszyć,rozgnieść,zmieszać z twarożkiem oraz szczypiorkiem posiekanym i świeżymi roztartymi
listkami mięty.Doprawić,dodać pestki z dyni lub słonecznika.Wymi-
-eszać całość i przełożyć do salaterki.Wstawić do lodówki,a po wyjęciu podawać od razu do pieczywa chrupkiego lub razowego.