kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Pasta z tuńczyka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasta z tuńczyka wyśmienita na przystawkę.

Pasta z tuńczyka.

Składniki:

Pasta z tuńczyka.

 

  • 2 małe puszki tuńczyka
  • 3 stołowe łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 stołowa łyżka majonezu
  • garść koperku
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół cytryny

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka.
Tuńczyka z puszki miksujemy.Dodajemy 3 stołowe łyżki jogurtu naturalnego,1 stołową łyżkę majonezu i garść koperku.Ponownie wszystko miksujemy do połączenia się składników. Pastę rybną wykładamy do miseczki.Doprawiamy szczypta soli,pół łyżeczką pieprzu i na koniec wyciskamy sok z połówki cytryny. Wszystkie składniki mieszamy. Pastą smarujemy świeże pieczywo,bądź krakersy.