Gosia1981

Gosia1981

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pasta z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wszystkie składniki połączyć

Pasta z tuńczyka

Składniki:

Pasta z tuńczyka

 

  • 2 – 3 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
  • 1 szkl selera naciowego
  • 1 szkl cebuli
  • 250 g serka Filadelfia,
  • 250-300 g majonezu
  • 1 puszka zupy pomidorowej lub koncentratu pomidorowego zagęszczonego
  • 2,5 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka
tuńczyka w sosie własnym, 1 szkl selera naciowego – pokroić drobno w kostkę, 1 szkl cebuli – posiekać, 250 g serka Filadelfia, 250-300 g majonezu – w/w składniki zmiksować razem 1 puszka zupy pomidorowej lub koncentratu pomidorowego zagęszczonego – podgrzać lekko na ogniu i dodać trochę żelatyny (ok. 2,5 łyżeczki). Poczekać aby ostygło, połączyć z wcześniej zmiksowanymi składnikami i ponownie zmiksować (przyprawić tylko w miarę potrzeby).