msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta z tuńczyka i pomidorów

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Dzisiaj polecamy lekką pastę z tuńczyka i pomidorów z dodatkiem szczypiorku - zbliża się wiosna zatem proponujemy coś dietetycznego.

Pasta z tuńczyka i pomidorów

Składniki:

Pasta z tuńczyka i pomidorów

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (ja miałam rozdrobnionego)
  • 1/2 świeżego pomidora
  • 1 łyżka gęstego majonezu np.Dekoracyjnego Winiary
  • szczypta pieprzu
  • 3 plastry suszonego pomidora w oleju z ziołami
  • garść posiekanej zieleniny np.szczypiorek i koperek

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka i pomidorów
Produkty , z których zrobiłam pastę pozostały mi z przyrządzania innych potraw.Pomimo,że resztkowa ,pasta wyszła smaczna.



Tuńczyka osączyć z oleju,opieprzyć.Pomidora obranego ze skóry pokroić w drobniutką kosteczkę,sok z niego odlać.Dołożyć pomidor do tuńczyka i wymieszać z majonezem.Wierzch posypać pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami i posiekaną zieleniną.