Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z tuńczyka, kukurydzy i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tuńczyk w puszce to bardzo dobra baza do różnego rodzaju past do pieczywa. Są proste i szybkie w przygotowaniu.

Pasta z tuńczyka, kukurydzy i cebuli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z tuńczyka, kukurydzy i cebuli

 

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • cebula 1 mała szt
  • majonez 1 łyżka
  • Pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka, kukurydzy i cebuli
Odsączamy tuńczyka z zalewy i przekładamy go do miski. Kukurydzę również odsączamy dokładnie z zalewy. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do reszty składników.

Dodajemy majonez i przyprawiamy pastę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Mieszamy i wstawiamy pastę do lodówki przed podaniem. 
Pasta z tuńczyka, kukurydzy i cebuli
Odsączamy tuńczyka z zalewy i przekładamy go do miski. Kukurydzę również odsączamy dokładnie z zalewy.
Pasta z tuńczyka, kukurydzy i cebuli
Dodajemy majonez i przyprawiamy pastę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.